Cursus & Workshop

Hieronder vindt u een greep uit de diverse mogelijkheden om kennis te maken met de aromatherapie. Klik op de items voor meer informatie over deze cursus. Onderaan vindt u het inschrijfformulier en de actuele prijslijst.


Basiscursus Aromatherapie deel 1

Aromatherapie is de boeiende wereld van het ontdekken wat geuren met u doen. Niet alleen via de neus naar het geurcentrum in u hersens maar ook via de huidopname. Aromatherapie is het werken met oliŽn, oliŽn uit planten, bomen, wortels, zaden, gras, bloemen enz. In deze cursus wordt ingegaan hoe de oliŽn uit de planten wordt gehaald en hoe u de oliŽn veilig in kunt zetten. Deze eerste kennismaking duurt 6 lesuren. Dit kan op ťťn dag, twee halve dagen of drie maal twee uur worden gevolgd. Behalve de boeiende theorie wordt er ook veelvuldig aan de verschillende oliŽn geroken om zo ervaring op te doen, of u bestaande kennis uit te breiden. In deze 6 uren gaat u producten mengen om thuis te gebruiken. De cursus is inclusief een uitgebreide reader, tips, de grondstoffen, materialen, de producten die u gaat mengen en koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Basiscursus Aromatherapie deel 2

Deze tweede basiscursus is voor mensen die of deel 1 hebben gevolg of al enige kennis bezitten in het gebruik van de etherische- en vette plantenoliŽn. In deze 6 uur durende cursus gaan we dieper in op de werking van de verschillende oliŽn. We gaan een stukje chemie van de oliŽn bespreken. De hydrolaten komen aan bod en hoe deze te gebruiken. Een aantal van de 75 soorten vette plantenoliŽn. Ook in deze 6 uur durende cursus wordt er weer veelvuldig aan de oliŽn geroken en er worden producten gemengd en gemaakt om mee naar huis te nemen. De cursus is inclusief een uitgebreide reader, tips, de grondstoffen en materialen, de producten die je gaat mengen of maken en koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Aromatherapie voor dagelijks gebruik

In deze leuke en leerzame 2 uur durende cursus krijgt u uitgebreide tips en adviezen hoe u de oliŽn in en rond het huis in kunt zetten. Bijvoorbeeld: insecten te weren, wat te doen bij koude ledematen, virussen, bacteriŽn en schimmels buiten de deur te houden, je huis lekker laten ruiken, welke oliŽn kunnen er in bad of onder de douche, hoe wordt je kind rustiger, en wat er verder aan bod komt. Deze cursus is inclusief een kleine reader, koffie en thee en een mengsel voor thuis te gebruiken. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Parfum of Aftershave maken

Een topper onder de workshops voor mannen en vrouwen is u eigen parfum of aftershave maken. In deze workshop gaan we aan de slag in de wereld van de geuren. U leert hoe een parfum of aftershave is opgebouwd en gaat dan zelf een parfum of aftershave maken met de keuze uit ons uitgebreide assortiment van oliŽn. Er kan gekozen worden tussen een parfum/aftershave in een oliebasis of op een alcoholbasis. Natuurlijk ook leuk om cadeau te geven voor wat voor gelegenheid dan ook. Deze workshop is inclusief een kleine reader, gebruikte materialen en koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Crème maken

In deze 2 uur durende workshop maakt u een crŤme die bij u huidtype past met een door u zelf gekozen unieke geur. Een crŤme kan bestaan uit verschillende soorten bestanddelen. We werken uitsluitend met grondstoffen uit de natuur. Deze workshop is inclusief een kleine reader, grondstoffen en materialen waaronder een leuke pot om u crŤme in mee te nemen en natuurlijk koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Ontdekt de kracht van lavendelolie

Ontdek de kracht de van de lavendelolie. Lavendelolie lavendula angusitfolia heeft veel 'broers' en zusjes' die hun eigen geur en werking bezitten. Een leerzame cursus waar ik u meeneem in de wereld van de vele lavendelsoorten en bijbehorende oliŽn. Ik vertel u de vele mogelijkheden om de lavendelolie in te zetten. U gaat niet naar huis zonder een product waar lavendelolie in verwerkt zit. Deze cursus duurt twee uur en is inclusief kleine reader, lavendelproduct en koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Ontdekt de mogelijkheden van Tea Tree

Tea tree is maar ťťn van de melaleuca soorten die er bestaan. Ik neem u mee op reis naar waar de tea tree zijn oorsprong heeft en laat u kennismaken met een paar familieleden van de melaleuca. De olie van de tea tree is antibacterieel, antiviraal en antischimmel. Een veelzijdige olie die voor veel doeleinde inzetbaar is. U gaat niet naar huis zonder een olie van de melaleuca familie. De cursus duurt twee uur. Dit is inclusief een kleine reader, een flesje olie en koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Rozenolie nader bekeken

Rozenolie is een olie die vaak synthetisch nagemaakt wordt. Dit omdat de kostprijs voor rozenolie hoog is. In de Praktijk voor Aromatherapie werken we alleen met zuivere biologisch rozenolie uit Bulgarije, Turkije, Marokko of Iran. De bloemblaadjes van de roos, waar de rozenolie in zit, worden met de hand geplukt . Om 1 kilo rozenolie te verkrijgen zijn er 4000 tot 5000 kilo rozenblaadjes nodig. De olie van de roos ontvouwd zich net als een roos die zich langzaam opent. …ťn druppel rozenolie op de verdamper en een rozentuin opent zich voor u. Rozenolie is op vele manieren te gebruiken. In de olie van de roos zitten meer dan 200 werkzame stoffen. De roos werkt zowel mentaal als lichamelijk en spiritueel. Een bijzondere olie waar ik U graag mee kennis wilt laten maken,. Deze cursus duurt 2 uur en is inclusief een kleine reader en een product waar rozenolie is in verwerkt, koffie en thee.


Geurhangers maken voor de feestdagen

Deze workshop duurt 3 uur. Er is een keuze in gebruik van materiaal. Wilt u van vilt een feestelijke hanger maken of van zeep. Of een combinatie van vilt en zeep. Welke vorm u ook kiest het uiteindelijke resultaat geeft een heerlijke geur af. U kunt zelf u natuurlijke geur kiezen. Deze workshop is inclusief oliŽn, materialen, koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Douchegel maken

Een douchegel maken kan op verschillende manieren. Afgestemd op u eigen voorkeur qua geur en gebruik. De grondstoffen zijn veelal biologisch. De oliŽn die er aan toegevoegd kunnen worden stemt u ook af op u voorkeur. Bijvoorbeeld een douchegel die ontspant of juist activeert. Deze workshop duurt 2 uur en is inclusief de grondstoffen, materialen, koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.

Bruisballen maken voor in bad of voetbad

Het woord bruisballen is hier eigenlijk niet op zijn plaats. We doen namelijk het bruismengsel in een leuke vorm naar keuze. We gebruiken verschillen grondstoffen om onze huid zo optimaal mogelijk te verwennen. Wat te denken van algen, leem shea butter, jojobaolie, cacaoboter of bijenwas. Een etherische olie naar keuze maakt dit product tot een feestje voor de huid en de neus. Deze workshop duurt 2 uur en is inclusief grondstoffen, materialen , koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Zeepslinger maken

Een zeepslinger maken blijft leuk om te doen en iedereen kan een zeepslinger maken. Voor uzelf of als cadeau weg te geven. We maken gebruik van doorzichtige zeep of wit zeep wat we au bain marie gaan smelten. Een kleurstof, eventueel cosmetische glitters, en een etherische olie naar keuze voegen we toe en gieten dit in een mal. De makkelijke manier is om dit mengsel in een van onze 200 mallen te gieten en als het mengsel droog is aan een koord te rijgen met kralen, schelpen, hout, of ander materiaal. Een andere manier is om de zeep in verschillende kleurlaagjes te gieten in de mal. Hierna kan er een keuze gemaakt worden om dit aan een koord te rijgen of in een van onze schaaltjes te plaatsen en te versieren als cadeau in te pakken. Deze workshop is onderverdeelt in twee niveaus. Niveau 1 voor mensen die nog nooit zeep hebben gegoten. Niveau 2 voor mensen die ervaring hebben met zeep gieten. De tijdsduur is 2 uur en u mag meerdere werkstukken maken. Grondstoffen, materialen en koffie en thee inclusief. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Hydrolaten

Hydrolaat, hydrosol, bloemenwater, bloesemwater, aromawater en plantenwater, zijn de namen waar hetzelfde product mee wordt bedoelt. Na destillatie van de planten of bloemen worden er twee producten overgehouden; de etherische olie en het hydrolaat. Het hydrolaat is het water met wateroplosbare stoffen van de plant en 0,2% etherische olie. Een pure hydrolaat zal je niet in de winkel tegen komen omdat het bewaart dient te worden in de koeling. In de Praktijk voor aromatherapie hebben we een groot assortiment aan hydrolaten die elk hun eigen werking hebben. Hydrolaten zijn zeer geschikt voor de huid, in bad voor de kleine en grote mens en kan inwendig ingezet worden. Een hydrolaat is prima inzetbaar in de keuken. Pepermunthydrolaat over je beddenlinnen verstuiven is heerlijk verfrissend en zuiverend en het dood bedwantsen. Tijdens deze cursus maakt u kennis met de mogelijkheden van de hydrolaten en gaat u een product met een hydrolaat maken. U kunt kiezen voor een cursus van 2 uur of van 6 uur om met de hydrolaten te gaan werken. De cursus van 2 uur is inclusief een kleine reader, een gemaakt product en koffie en thee. De cursus van 6 uur is inclusief uitgebreide reader, meerdere producten en koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Vette plantenoliŽn

Vette plantenoliŽn, basisoliŽn, draagoliŽn zijn namen waar hetzelfde product mee wordt bedoelt. De vette plantenoliŽn kent u uit het gebruik in de keuken. Zoals zonnebloemolie, olijfolie enz. In de Praktijk voor Aromatherapie werken we uitsluitend met koud geperste oliŽn. Dit betekend dat alle werkzame stoffen nog in de plant aanwezig zijn. Er zijn meer dan 75 vette plantenoliŽn en maceraten verkrijgbaar. Die allemaal hun eigen unieke werking bezitten. Een paar vette plantenoliŽn worden tijdens deze cursus besproken en wat u er thuis mee kunt doen behalve in de keuken gebruiken. De maceraten kent u waarschijnlijk al van de Calendula (goudsbloem) Maceraat betekent "verweken". Dit geeft unieke eigenschappen aan de olie. Macereren is makkelijk zelf te doen. U kunt kiezen voor een cursus van 2 uur of van 6 uur om met de vette plantenoliŽn en maceraten kennis te maken. De cursus van 2 uur is inclusief kleine reader en een product die u mengt. In de cursus van 6 uur krijgt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden van het gebruik van de vette plantenoliŽn en maceraten; twee producten mengen en een uitgebreide reader en koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.


Lipgloss maken

In deze workshop gaat U twee soorten lipgloss maken. Een vloeibare lipgloss in een glasroller en een vaste lipgloss in een mooi potje. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige oliŽn en vetten om dit product te gaan maken. U kunt er zelf u kleur en u geur aan toevoegen en cosmetische glitters voor een extra mooie glans op uw lippen. Deze workshop duurt 2 uur en is inclusief grondstoffen, materialen, koffie en thee. Zie voor data onze agenda of neem contact met ons op.

Download Prijslijst: download inschrijfformulier